Pedeapsa României

E important să poți privi limpede la ceea ce se întâmplă, și e mare lucru să ai o viziune clară, o înțelegere adâncă a faptelor și cauzelor. Pentru că au râs de Israel, Amoniților le-a fost îngăduită de Divinitate o pedeapsă, care este prezentată asa: ”iată te dau în stăpânirea fiilor Răsăritului, ei iși vor așeza staulele în mijlocul tău și iși vor face locuințele în tine, îți vor mânca roadele, și îți vor bea laptele.”(Ez.25:4). Citind acestea, mi-a fugit mintea la România, pentru că imaginea seamană destul de bine cu ce se întămplă și la noi. Vasile Andru spunea: ”Tot ce ni se întâmplă are sens de penitență. Nu-i pierzanie, ci penitență. O experiență dureroasă, ia-o ca pe o penitență dată ție spre trezire. Când omul are mintea penitenței (mintea generoasă!) orice suferință se scurtează, se vindecă mai repede. Toate astea ale zilei: jaful, privatizările, hoțiile politice, salariile meschine, retardul, corupția, sau toate ale vremii: colonizarea culturală sau spirituală, la răstimpuri… – toate, deci, nu-s blesteme naționale, ci penitențe. A ști asta, te ajută să te ții drept… Dacă îți asumi această concluzie, ești psihologic pregătit pentru viața în jungla tranziției.” Fiind nevoit să vorbească despre sângerosul război, care se lungea parcă prea mult între cele două tabere din US, Abraham Lincoln are un moment de claritate incredibilă și declară: ”…Și totuși dacă Dumnezeu vrea ca el (războiul) să continue până când toată bogăția adunată de truda sclavilor timp de 250 de ani se va risipi, și până când fiecare picătură de sânge provocată de bici va fi plătită cu o altă picătură  de sânge provocată de sabie, așa cum s-a spus acum 3.000 de ani, trebuie spus în continuare: ”Judecata Domnului este adevărată și dreaptă deopotrivă.”

Revenind la noi, oare căror fapte se datorează această ”penitență” pe care o resimțim de atâția ani? De care fapte ar trebui să ne căim pentru a primi din nou liniște în țară? Când vom înțelege că nimic nu-i întâmplare și că de fapt trebuie să ne asumăm binele sau rău ce se petrece în curtea noastra? Ce trebuie să facem, pentru ca Dumnezeu să vindece țara noastră?

Un gând despre „Pedeapsa României

  1. 14.dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va* smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl** voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. 2cronici7

    Apreciază

Lasă un comentariu