Vă sună cunoscută afirmația? Cred ca a ajuns un fel de reflex să afirmăm acest lucru, să îl credem și să ne comportăm în consecință. Aceste vorbe s-au răspândit la un moment dat și în poporul evreu, care se îndrepta spre locul promis. Numeri 11:1”După o vreme poporul a început să se plângă în auzul Domnului că-i merge rău…” Reacția Divinității? ” Domnul a auzit şi s-a aprins de mânie”. Două lucruri trebuie să reținem. Primul e că Domnul aude, iar al doilea e că această afirmație poate să supere sau chiar să mânie pe Dumnezeu.

Ce i-a determinat pe evrei să zică asta? Cum să zici că îți merge rău când El te conduce cu norul Său, când ești pe traseul decis de El, când Cel atotputernic s-a declarat Dumnezeul tău, când dușmanii sunt fugăriți dinaintea ta, când pâine este din belșug în fiecare dimineață, când cei cărora le-au fost rob s-au descompus de mult în apele mării, când Moise intervine de atâtea ori și îți scapă pielea?! Ei nu vedeau binele care li se întâmplă, sau mai degrabă nu vedeau cum putea să le ”fie rău”. Egiptienii ar fi putut să îi ajungă, pustia ar fi putut să îi înghită, foametea , setea și boala ar fi putut să îi răpună, popoarele ar fi putut să îi înfrângă.

Astăzi suntem parcă îndreptățiți să spunem din nou: ne merge rău! Am putea trece imediat pe o listă cel putin 5 motive care să acopere afirmația. Dar dacă acest rău e de fapt un foarte bine comparativ cu ceea ce putea să însemne rău? Și dacă ne considerăm sub protecția Sa, și așezați pe drumul hotărât de El, cum am putea afirma că ne merge rău? Ar trebui mai degrabă să ne deprindem cu mulțumirea, cu încrederea, cu abandonul în voia Sa, cu dibăcia de a recunoaște și număra binecuvântările.

 

photo: http://notadamandsteve.com

Anunțuri