… a fi iubit prețuiește mai mult decât aurul sau argintul! (proverb)
Ți-a dat cineva până acum semnalul că te iubește? A făcut gesturile unei persoane care te iubește? A spus cuvintele sau te-a privit ca și cum ar avea acest sentiment față de tine? Și cum ai reacționat?
Ooo, nu merit să fiu iubit! Am prea multe defecte…
Sau:”Hmmm, sigur urmărește ceva! Trebuie să fiu atent! Nimeni nu face nimic gratis, mai ales la nivelul acesta.”
Ori sufli în iaurt: ”Am mai pățit-o. Nu mă mai las amăgit. Iubirea curată, sinceră, deplină nu există!” Deși… mi-o doresc, am nevoie de ea.
Iubirea e foarte greu de acceptat, chiar dacă e nevoia fundamentală a ființei. Ne temem de iubire, ne ascundem de ea (ca de/și de Dumnezeu).
Dar a fi iubit seamănă cu a te scălda într-un bazin cu apă sărată și caldă. Ne există pericolul înecului; plutești fără să faci vreo mișcare agitată, nenaturală. Ești liber să te odihnești. În același timp își face bine la oase, la respirație, la piele. Toate de revigorează. Sănătate, tonus și dispoziție. E adevărat: are gust puternic și te mai provoacă la câte o lacrimă.
În momentul în care accepți să fii iubit, și realizezi că acest lucru ți se întâmplă ție, că e adevărat, palpabil, te inunzi de bucurie. Depășește bucuria unui eventual eveniment în care au dat peste ”aur și argint”. E libertate față de tine și față de cel care te iubește. E liniște. E o împăcare cu sine și cu lumea. E dumnezeiesc!
Și a fiu iubit prețuiește mai mult decât… orice!

Anunțuri