E bine cunoscută nevoia, sau moftul multor oameni de a avea un extra job. E locul unde lucrezi în plus, după terminarea orelor de drept. Cam așa facem noi din ”lucrarea Domnului”. Când tragi pentru tine 8-10 sau 14 ore pe zi, apoi cu oboseală în trup și inimă sătula zici ”să fac ceva și pentru cer, pentru viața viitoare”. Apoi, la sfârșit de săptămână sau de lună, cel mai adesea la cină, te evaluezi și constați iar, mai degrabă dintr-o falsă smerenie (pentru că se anticipează stereotipic că înainte lui Dumnezeu nu ai cum să ieși ”suficient”), că nu ai făcut destul. Nici nu știi la ce te raportezi, dar sigur ieși pe minus…

Dar faptul că ești motivat de cuvinte ca ”hai să facem și pentru Dumnezeu ceva, să dăm Domnului măcar duminica, să nu facem doar pentru pământ, etc” pune o povară pe inimă, un simț al datoriei, al obligației față de Stăpânul care ar vrea să vadă că facem și pentru El măcar ceva, și nu ne permitem să ”sărim” aceste îndatoriri. Uităm însă că, Domul Iisus a zis: ”Nu puteți sluji la doi stăpâni!” Altfel spus, noi nu putem face un extra job pentru El. În primul rând îți dă o sumă de sentimente nepotrivite, alunecoase, de frustrare sau automulțumire, de învinovățire sau eliberare, iar în al doilea rând te păcălești, crezând că ești bine.

Viața e, sau trebuie să fie, o constantă trăire pentru El și înaintea Lui. E și pentru tine în același timp. Dacă tot ce faci e dedicat Lui, având cerul în perspectiva, trăgând generos și harnic la jugul împărăției, atunci vei scăpa de ticul de a-ți face FAZ-ul (fișa activității zilnice), de a te evalua cantitativ în fața cerului. Vei fi liber față de tine și față de oameni, și nu vei mai avea această nevoie de a te justifica față de ei, pentru că răspunderea ta este doar înainte Sa!

Angajați-vă cu normă întreagă pentru CER!

Anunțuri