Articol scris ca replică la exprimarea multor ”internauți” ce aruncă ignorant și siguri pe ei cu acuze aproape ridicole, și doveditoare de ne informare în creștinism. (am citit astăzi un articol despre religie și școala cu aceleași deja tocite comentarii ale multor oameni ce cred (de fapt sunt siguri) că au găsit o soluție mai bună pentru om și societate decât creștinismul).
Aproape de fiecare dată când citesc sau aud, în orice mediu sau context, oamenii acuză creștinismul de „îngrădire” a libertății, că îi supune pe enoriași la o naivă, ignorantă renunțare la libertate și de multe ori se face invocarea că oamenii religioși fac aceasta prin cultivarea terorii, a fricii, a spaimei de iad, de pedeapsă, de blestem, de draci, de un Dumnezeu care bate și tună. Dar cei care se convertesc realmente la creștinism, și aleg să îmbrățișeze această credință, această filozofie de viață, cei mai mulți mărturisesc că primul și cel mai important sentiment pe care îl trăiesc este eliberarea. De câte ori s-a făcut publică și s-a promovat mărturia unui om eliberat de teama pedepsei pentru omor, avort, furt, delapidare, violență, curvie și tot așa?

Însă nu doar se teama pedepsei eliberează credința creștină. Ea a lucrat real în viața multora, eliberându-i de depresie, de durerea unei despărțiri grele, de imaginea deficitară de sine, de lanțul greu al dependenței de alcool, droguri sau pornografie, a eșecului, de tristețea nimicniciei omului punându-i în față perspectiva sufletească a existenței, veșnică, , eliberându-i de posesii demonice, de boli, de proaste obiceiuri, de sărăcie, de nebunie, de prostie, de mizerie, de religii care sărăcesc omul (priviți la efectele atâtor alte religii, inclusiv a ateismului asupra comunităților care le îmbrățișează). Toate aceste ”eliberări” creștinismul le-a adus în cultura și civilizația modernă (vezi aici discursul lui Horia R.P. – https://www.youtube.com/watch?v=Xcxy8mx_pDo). E adevărat că Biblia afirmă o pedeapsă a lui Dumnezeu asupra celor care refuză iluminarea minții și a inimii, dar ea vine ca verdict final, după moarte, ca ultim efect, ca ultimă soluție a repetatei și îndărătnicei refuzării a momentelor în care El s-a revelat plin de compasiune omului. De altă parte tot Scriptura vorbește despre faptul că „păcatul te urmează” adică tot ceea ce faci are un efect asupra propriei existențe. E principiul semănatului: ce pui sămânță în pământ aceea culegi! Acestea nu este o amenințare, ci mai degrabă o avertizare plină de transparența și dragostea a Celui care știe cum funcționează universul și omul

Ție ce ți-a adus credința creștină?

Anunțuri