În anii de liceu, dar și în studenție a fost deseori întrebat dacă la noi (fiind clasificat ca ”pocăit”) este permis să dansăm. Răspunsul meu, dezamăgitor pentru ei, era ”DA”! Dansul reprezintă orice mișcare ritmică și estetică a corpului, sau a unor parți ale sale, ce vine ca exprimare a bucuriei, liniștii, dragostei, etc.

Când te gândești la dans îți pot veni multe imagini în minte, dar mie îmi place una din Templu, petrecută acum 2000 de ani. Textul biblic povestește despre un om care era schilod încă din pântecele mamei sale. Nici măcar acolo, în ascuns, nu s-a putut bucura nici el, nici mama lui de mișcarea picioarelor. După naștere, toate sărbătorile le petrecea la poarta ”Frumoasă” cerșind, și suportând privirile nu tocmai frumoase ale trecătorilor evlavioși. Dar într-o zi totul se schimbă dramatic. Apostolii îl apucă de mână, și ”imediat picioarele şi gleznele i s-au întărit, a sărit în picioare şi a început să umble. Apoi a intrat în Templu împreună cu ei şi umbla, sărea şi-L lăuda pe Dumnezeu.” (Fapte 3:7,8). Omul vindecat uitase că e sabat, că nu are voie să facă prea multe mișcări, uitase de toate rânduielile din Templu, de toate regulile de bună cuviință și de legea privind perturbarea liniștii și ordinii publice. El era vindecat, iar vindecarea l-a pus în mișcare, l-a trezit la un dans al bucuriei. O, de am fi și noi vindecați, sau de am conștientiza ce vindecare ne dă Hristos, am sări în templu, sau măcar în casă, de bucurie!

Eu nu vă spun să dansați(sau sa nu o faceți), dar doresc să vă dea Dumnezeu cât mai multe momente din acelea în care să nu îți mai poți ține trupul inert, iar cu mișcări dezinvolte de bucurie să șoptești un strigăt de ”ALELUIA”!

Anunțuri