În vremea aceea au venit la biserică niște oameni și au istorisit despre 29 de tineri care au murit într-un incendiu nemilos și alți 150 au fost răniți, toți participanți la concertul din Clubul Destin. Iar Hristos i-a intrebat, și încă întreabă pe toți cei care au auzit știrea și povestesc despre ea: ” Credeţi că acei tinerii au fost mai păcătoşi decât ceilalţi români, pentru că au suferit aceste lucruri?  Vă spun că nu! Dar dacă nu vă veți schimba gândirea și trăirea, toţi veţi pieri într-un fel asemănător!”

Când oamenii au alergat la Isus să îi spună despre niște oameni care au murit striviți de un turn dărâmat, sau despre acei galileeni masacrați de Pilat în timp ce își aduceau jertfele, prezentându-le ca pe niște ”breaking news”, sau încercând să speculeze acolo o posibilă manifestare a mâniei lui Dumnezeu peste cei  păcătoși, acesta le răspunde cu o pildă. E pilda smochinului:

” Un om avea un smochin plantat în via sa. A venit să caute roade în el, dar n-a găsit. Atunci i-a zis vierului: – Iată că sunt deja trei ani de când vin şi caut roade în acest smochin, dar nu găsesc! Taie-l (deci)! De ce să mai ocupe pământul degeaba?!  Însă acesta i-a răspuns: – Stăpâne, mai lasă-l şi anul acesta, iar eu voi săpa în jurul lui şi îi voi pune gunoi. Poate că, de acum înainte, va face roade; dacă nu, îl vei tăi!”

Concluzia: faptul că încă nu ai fost tăiat e o șansă primită de la Dumnezeu de a-ți schimba viața! Nu pierde timp judecând pe alți, ci bucură-te de fiecare zi pe care o ai, și fă rod bun, sau cu alte cuvinte, fă lucrurile pe care Dumnezeu ar vrea să le faci! Toți vom pieri, dar cei vii încă pot alege cum vor muri…

Anunțuri