Cu cât o carte este mai ”grea”, cu cât un articol este mai dificil de rumegat, cu cât o pictură este mai abstractă cu atât acestea sunt mai puțin accesate de public. Invers spus, publicul devine tot mai select, cercul devine tot mai restrâns dacă și ”limbajul” este mai pretențios. Dumnezeu însă a ales calea accesibilității, așa încât fiecare să-L observe, să-L citească, să-L admire. Limbajul cel mai accesibil omului, pe care Creatorul l-a ales, este natura. Natura!

”De la crearea lumii, însuşirile Lui invizibile – puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui – au fost percepute clar, fiind înţelese din ceea ce a fost creat, pentru ca ei să fie fără scuză” (NTR) Romani 1:20. Dumitru Cornilescu traducea același text așa: ”În adevăr, însuşirile nevăzute* ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi,”. Curajoasă afirmație: a vorbit Dumnezeu pe o limbă atât de comună, de accesibilă încât nimeni nu se poate dezvinovăți, scuza, sustrage de la răspundere!…

Sigur, așa cum privind la natura, înțelegerea ei poate și trebuie să devină mai profundă, cunoașterea lui Dumnezeu poate și trebuie să crească în profunzime.

Fotografii personale realizate în Masivul Rarău.

 

IMG_1253 IMG_1286 IMG_1296 IMG_1325

 

 

 

 

Anunțuri