Un Împărat, dintr-o sferă inaccesibilă oamenilor de rând, a făcut o masă mare, un ospăț cu cele mai alese bucate ce puteau fi oferite vreodată. Și nu a vrut să stea singur acolo, ci a trimis pe slujitorul său să adune la această masă pe cei invitați. De aceea existăm… Împăratul a vrut să dea ”share” la masa Lui. A vrut, și vrea să împartă bucatele de la masă cu alte ființe libere, raționale, care au ales, au acceptat să fie părtașe acestui ospăț.

Cred că Dumnezeu ne-a creat cu un singur scop: să avem părtășie cu El, iar El să aibă părtășie cu noi. Toate le-a făcut având acest gând în inima Sa: ”voi da viață unei ființe unice în univers prin valoarea și calitățile ei; va fi mai presus de îngerii, va locui în trup, va avea rațiune și libertate; va fi ca Mine și va avea părtășie cu Mine, se va bucura de tot ceea ce am făcut, de tot ceea ce sunt Eu, de tot ceea ce sunt ele”.

Cred că Dumnezeu era și este suficient pentru El însuși. Nu are nevoie de nimic de la noi. Nu-l putem îmbogăți sau sărăci, nu-L putem detrona și nici ridica mai sus decât este. Dar putem face un singur lucru: putem fi părtași la ”bucatele”, la bunătățile Sale. Sigur, putem să și refuzăm aceasta, așa cum au făcut cei din pilda ospățului, așa cum o fac atât de mulți din pilda vieții.

(Mesaj inspirat din cuvintele fratelui Bill Mullet, la Liceul Teoretic FILADELFIA)

Filadelfia - Bill Mullet

Anunțuri