Alergând spre locul de muncă, dis de dimineață pe o răcoare plăcută, nu puteam scăpa din privire câteva perechi interesante de persoane. La prima cotitură, după un semafor, doi tineri se despart cu o sărutare. Ea fuge la școală, uniforma și geantă trădând-o că este încă la liceu. El, fuge la facultate cu spatele drept și un zâmbet mulțumit. Mai departe, doi bătrânei hrănesc un câine la margine de parc.

– De ce îi dai caș, trebuia să aduci urdă, zice el, în timp ce doamna se apleacă cu bucata albă spre câinele ce dădea vesel din coadă?

– Nu am putut deschide punga de urdă, vine răspunsul ei puțin grav, afectată de mustrarea lui.

Dupa o altă intersecție, o mamă își strigă disperată fetița de vreo 10 anișori, care nu vroia să meargă la cursuri. Renunțare, asta citisem pe comportamentul părintelui…renunțare de a se lupta cu copilul, de care sigur s-a bucurat la naștere și față de care și-a creionat suficiente vise. Copila, stătea cocoțată pe o bordură înaltă, cu spatele la mamă, și cu un chip ce trăda multă răzvrătire și nemulțumire.

Spre final, o altă pereche cunoscută de data asta mie… Mamă și fiu, cu pas grăbit spre școală. Ea îi poartă ghiozdanul, și poate alte prea multe poveri, deși el e deja aproape la fel de înalt ca ea. Îmi amintesc că pe mine m-au dus la școala doar în prima zi din clasa I, apoi m-au lăsat, și m-am descurcat, zic eu.

Nu este exclus ca și eu să fi fost obsrevat de unii trecători. Ce-or fi văzut?

Anunțuri