Din toate activitățile avute sau toate obiectivele vizitate în săptămână trecută la Cracovia, cea mai impresionantă a fost pentru mine participarea la Concertul de muzică clasică susținut la Catedrala Sfinții Pavel și Petru. O colecție specială de piese compuse de Vivaldi, Grirg, Strauss, Bach, Chopin și alții a fost puse pe strune de o mână de muzicieni profesioniști și pasionați. O delectare!

Din toţi pereţii vibra o muzică înălţătoare, sunete atât de clare, atât de bine articulate. Nimeni nu mişca în scaun, nici să respire nu îşi permitea pentru a nu pierde sau frânge ceva din frumuseţea desăvârşită a notelor de pe strune. Vocea angelică a sopranistei te înălţa direct la nori şi până peste ei, cu melodia  Mary, did you know(Maria, ştiai tu…). Segmentele de piano pătrundeau neîmpiedicate până în cel mai ascuns colţ al fiinţei, iar pasjele ”forte” te ridicau faceau să te ridici în picioare și să te apuci de trăit, de trăit intens și frumos.
Se spune că în Împărăţia lui Dumnezeu se cântă şi se va cânta; pentru că muzica bună se adresează sufletului, ea hrăneşte, îmbărbăteză, întăreşte uneori mai lesne decât pâinea. Ea, muzica, îl impresionează chiar pe însuşi Creatorul, care toate le-a pus întro mişcare continuă, producătoare de vibraţii, de sunete carei delectează urechea.
Vom cânta şi acolo, la sfârştul veacurilor, şi la nesfârşitul început al veşniciilor. O cântare nouă va umple cerurile, o cântare din inimile miliardelor de suflete care au izbutit în lupta cu răul, cu necredinţa, cu durerea, cu propriul eu, o cântare a biruinţei, şi o cântare fără greşeala, căci acolo toate vor fi desăvarşite.
Oare, atunci cum va fi
Anunțuri