În oraș e liniște, o liniște ce seamană cu dimineața zilei de 1 ianuarie, sau cu liniștea căzută peste Ierusalim peste noaptea dinaintea învierii. Toata lumea așteaptă miezul nopții, când, cu toate auxiliarele pe lângă, în curtea bisericilor cei mai mulți credincioși vor ”întâmpina” învierea. Așteptăm liniștiți învierea…

Dacă toți cei care țin această sărbătoare ar crede într-o înviere din morți, atunci modelul acestei seri ar fi modelul de viața, al fiecărei seri. În liniște, cu gândul la viața nouă, am aștepta învierea, transformarea trupurilor muritoare, fie ele moarte sau încă în activitate biologică în trupuri eliberate de legea putrezirii. Am aștepta îmbrăcarea a ceea ce este muritor cu ceea ce este nemuritor, cum spunea apostolul Pavel. Am aștepta Împărăția Luminii, și pe cel sărbătorit acum.

Sperând că nu așteptați Învierea doar pentru a se termina postul, pentru a scăpa la cluburi, băute, mite, înșelătorii, dezlegarea la avorturi sau altele ce ne intunecă inima, va doresc ”O înviere frumoasă”!

O înviere frumoasă, pentru că ea poate fi și urâtă, în cazul sufletelor condamnate la ”gheenă”…

Dar, e vremea veștilor bune, a zilelor când putem să primim lumină, viață, speranță la IMG_5951o înviere frumoasă!

Hristos a înviat!

Anunțuri